zaterdag 11 februari 2012

Geen telefoon


Actie, actie, actie...Makkelijker gezegd dan gedaan! En toch, onvermoeibaar vragen Congolezen die buitenslands verblijven onze aandacht voor de catastrofale toestand van hun vaderland.
Hard nodig!

Op 13 februari a.s. de actie: Geen Mobieltje vandaag. Wie het toch probeert hoort de tekst: vandaag kan ik uw oproep niet aannemen, want ik ben tezeer in beslag genomen door het lot van Congo. Laat uw boodschap achter of probeer het later nog eens. Zie de poster hierboven, met website om tekst te downloaden.

Er is genoeg informatie, uit objectieve bronnen, over hoe de macht misbruikt wordt voor eigen gewin, en hoe dat ten koste gaat van de geplaagde bevolking. En hoe dat maar door kan gaan doordat het oogluikend wordt toegestaan of in stand gehouden door andere landen die er best een stokje voor kunnen steken maar het niet doen.

En toch....die informatie moet blijkbaar met meer energie onder de aandacht gebracht worden voordat er meer steun kan komen voor de positieve krachten die het land er bovenop kunnen helpen.

De Congolezen in de hele wereld spannen zich ervoor in, vooral na de dramatische "Hold-Up" waarmee de uitgebrachte stemmen bij de presidents- en parlementsverkiezingen vervalst en verdonkeremaand werden.

Acties en informatie. Zoals ook op de website INGETA. Ingeta is een zwaar beladen term uit de strijd om de onafhankelijkheid.

Een Belgische journaliste schreef gisteren: we moeten niet afgeven op "die Congolezen"! Zij hebben op grootse wijze hun stem gebruikt om die mensen weg te stemmen die hun beloften van 2006 niet hebben gehouden. Ze hebben zich al waarnemers nuttig gemaakt in de stembureaus, en dankzij hun oplettendheid is al die fraude grotendeels ontdekt! In welk ander land zouden kiezers 24 uur in touw gebleven zijn en langer om de waarheid rond de stembussen te kunnen ontdekken?
De krant La Libre en de journaliste, Marie-France Cros,wijzen beschuldigend naar de Kiescommissie, maar ook naar de rol van de westerse landen. Enorm schandalige fraudes waar de Kiescommissie de verantwoordelijkheid voor heeft? De internationale gemeenschap lijkt wat verveeld toe te zien, net als bij de grondstoffenroof en de betrokkenheid van allerlei invloedrijke kringen in westerse en andere landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten